20 Haziran 2008 Cuma

Tırtıl Kurabiye

Porselen Demlik Çay Etkinliği 25
Malzemeler :
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Kurabiyeleri birleştirmek için ;
Marmelat
Süslemek için ;
hindistan cevizi ya da dövülmüş fındık
Yapılışı :
Hamur malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur. (Hamurumuz ne sert ne de çok yumuşak olmayacak.) Tırtıl kalıbıyla ya da krema pompasıyla istenilen uzunlukta hamur tepsiye sıkılır. 180 derece fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Biraz ılınınca üzerine pudra şekeri elenir. Eşit büyüklükte iki kurabiye marmelat sürülerek birleştirilir ve bir ucu marmelata batırıldıktan sonra bir kaseye koyduğumuz hindistan cevizi ya da dövülmüş fındığa batırılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

anemonun mutfagi dedi ki...

merhaba

siteniz çok güzel emeğinize sağlık,kurabiyenizde harika elinize sağlık...bir tane aldım çayın yannına haberiniz ola...

www.blogcu.com/anemonunmutfagi