3 Haziran 2008 Salı

Borani



Çabuk ama lezzetli bir salata
Malzemeler:
3-4 Adet Haşlanmış patates
1 Adet havuç
Maydanoz
Sarımsaklı yoğurt
Kırmızı pul biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim. Havuçları da rendeleyip, tavada birkaç dakika kavuralım. (İsterseniz rendenin ince tarafını kullanıp, havuçları kavurmadan da salatada kullanabilirsiniz)
patatesleri ve havuçları karıştırıp, içine ince kıyılmış maydanoz ve hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu da ilave edip karıştıralım. Damak tadımıza göre tuzunu ayarlayarak, üstüne kızgın yağda hazırladığımız kırmızı biberli sosumuzu döküp servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: