12 Haziran 2008 Perşembe

Kayseri Köftesi


Malzemeler :
Yarım kg kıyma
1 adet iri soğan
1 yumurta
1 dilim ekmek içi
8-10 dal maydanoz
Karabiber
Tuz
Diğer malzemeler:
4-5 adet domates
4-5 adet patates
1 kaşık salça
Yapılışı:
Patatesler soyulup temizledikten sonra 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğranır ve sıvı yağda hafif kızartılır. Köftelik malzeme yoğrulup patateslerin üzerine denk gelecek büyüklükte şekillendirilir ve patateslerin üzerine yerleştirilir. Domatesler de 1 cm kalınlığında halkalar halinde doğranıp köftelerin üzerine birer kürdan ile tutturulur. Hazırlanan köfteler fırın tepsisine yerleştirilir, yaklaşık 2 su bardağı tuzlu su ile sulandırılan salça tepsiye dökülüp 200 C derecede ısıtılmış fırında köfteler kızarana kadar pişirilir.
(Fırına sürmeden önce köftelerimizin üstüne kürdan batırıp, domates ve biberle süsleyebiliriz. İrem hoşlanmadığı için ben eklemedim.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: