9 Mayıs 2008 Cuma

Patates Sufle





Sevgili Dostlar, özellikle kısıtlı zamanı olanlar için kolay ama leziz bir tarif.

6-7 adet orta boy patates haşlanarak kabukları soyulur, sıcak halde bir çatal yardımıyla ile ezilir. İçine 1-2 yemek kaşığı tereyağı, istenildiği kadar rendelenmiş kaşar ilave edilir, damak tadına göre tuzu ayarlanarak harmanlanır. Altını azıcık elimizle ıslattığımız borcama yayılır. Bir taraftan, yine kendi isteğimize göre birkaç parça tavuk göğsü haşlanır, beşamel sosumuz da muhallebi kıvamında hazırlanır. Beşamel sosu için ben ölçü kullanmıyorum. Anneannemin bir sözü vardı: Kızım koyu olursa süt, sulu olursa un katarsın olur biter derdi. :)) Aynen bu tarifi kullanıyorum. Ne hikmetse herseferinde de işe yarıyor.
(Ama siz yinede 2 yemek kaşığı tereyağında, 2 yemek kaşığı unu hafif sararıncaya kadar kavurun, 2 bardak süt ilave edin. Sürekli karıştırarak, tuzunu da ekleyerek, muhallebi kıvama gelinceye kadar pişirin.)

Haşlanan tavuklar didiklenir. Sıcak haldeki beşamel sos ile harmanlanıp, patateslerin üzerine yayılır. Üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: