Hafta sonu İstanbul'un hareketli yaşamından uzaklaşmak için, benim ailemin yaşadığı şehir olan Adapazarı'na gittik. Annem özellikle Gökçe Nur'un favori tatlısı olan un helvası yaptı. Neredeyse parmaklarımızı yiyecektik :))
Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz )
2 su bardağı un
2 su bardağı su
125g. tereyağı
1,5 su bardağı şeker (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz )
2 su bardağı un
2 su bardağı su
125g. tereyağı
Derin bir tencerede yağı eriterek unu ilave edip orta ateşte rengi değişinceye kadar kavuralım. Başka bir ocakta tencerede şeker suyun içinde eritilir. Ocağın altı ve tencerenin kapağı kapatalım.
Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave edelim. Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştıralım. Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak birkaç dakika kadar demlenmesini bekleyelim.
Bir kaşık yardımıyla şekiller vererek servis tabağına alalım.
Kavrulma işlemi bitince sıcak şerbeti ilave edelim. Helva iyice toparlanıncaya kadar sürekli hızlı bir şekilde karıştıralım. Bu işlemden sonra tencerenin kapağı kapalı olarak birkaç dakika kadar demlenmesini bekleyelim.
Bir kaşık yardımıyla şekiller vererek servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder