Malzemeler:
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
3 Çorba kaşığı un
4 Çorba kaşığı salça
6 Su bardağı soğuk su
2 Su bardağı süt
Tuz, karabiber, kaşar peyniri
Sıvıyağda kavurduğumuz una salçayı da ekleyelim ve bir süre daha kavurma işlemine devam edelim. Tuzu ile beraber karabiberi ilave edip suyu koyalım, karıştırmaya devam edelim. Bir süre sonra sütünü de dökerek kaynatalım. Çorbamızın kıvamına göre gerekirse biraz daha sıcak su ilavesi yapabiliriz.
Kaselere konulduktan sonra üstüne kaşar rendesi ile süsleyerek servis yapalım.
(Bu çorbayı kızım Gökçe Nur yaptı ve onun izniyle sitemize ekledik.)
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık. İnsanın canını çektiriyor. sevgiler
Yorum Gönder