4 Haziran 2008 Çarşamba

Kabaklı Börek


Öyle isminin Kabaklı olduğuna bakmayın. Patatesle beraber arkadaşlık edince mükemmel bir lezzet çıktı ortaya. Bir de Gökçe'nin ısrarı üzerine son sırası peynirli oldu.
Malzemeler:
5 Adet yufka
3-4 Adet Kabak
2-3 Adet orta boy patates
Yarım bardak sıvı yağ
Tuz, karabiber, nane, pul biber
Kabak ve patatesleri rendeleyim. Tuzunu ve baharatını istediğimiz miktarda ekleyerek karıştıralım. Ortadan ikiye böldüğümüz ve içine yoğurt, süt ve iki yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlanan sosumuzu eşit miktarda bir fırça yardımı ile sürelim. Hazırladığımız harcımızdan bir miktar alıp yarım yufkamıza yeteri kadar serpelim. Ortasını gül şeklinde hazırladıktan sonra, yine aynı işlemleri uyguladığımız diğer yufkalarımızı da gülün etrafına saralım. Yufkaları bitirdikten sonra üstüne kalan sosumuzu sürüp, arzuya göre çöre otu ve susam ile süsleyelim.
Afiyet olsun.


1 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

değerli blog yazarı kabaklı böreğinizi denedim gerçekten harika oldu...
ellerinize sağlık:)