6 Haziran 2008 Cuma

Pratik Beyti


Malzemeler:

3 Adet Yufka
1/2 kilo kıyma
1 Adet soğan
1 Yumurta sarısı
Tuz, Karabiber, nane
2 yemek kaşığı tereyağı
3 Domates
1 Yemek kaşığı salça
Sarımsaklı yoğurt

Rendelediğimiz bir adet soğanı tuz, bir yumurta sarısı ve baharatlarla beraber köfte harcı gibi hazırlayalım. Herbir yufkayı 8 eşit parçaya bölelim. Hazırladığımız kıymamızı yufkaların geniş kısmına bir parmak eninde şerit halinde serelim ve sigara böreği sarar gibi saralım. Ortalarından verev şeklinde keselim. Yufkaların tamamını bu şekilde tepsiye dizdikten sonra erittiğimiz tereyağını yufkalarımızın üzerine fırça yardımı ile sürelim. Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında çok kurumayacak şekilde pişirelim.

Ayrı bir yerde tereyağını eriterek, rendelenmiş domateslere salçayı da ilave ederek, damak tadımıza göre tuzunu ayarlarayarak pişirelim. Tabağımıza önce pratik beytilerimizi dizelim. Üstlerine sarımsaklı yoğurdumuzu ekledikten sonra, sosumuzu da dökerek servise hazırlayalım. (Kıvamlı olması için sarımsaklı yoğurda bir kaşık mayonez ve bir tatlı kaşığı nane koyabilirsiniz.)

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: