3 Haziran 2008 Salı

Çılbır

İstanbul Üniversitesinde öğrenim görenler bilir. Çılbır kaçınılmaz menülerden biridir ve ben ne zaman evde yapsam öğrencilik yıllarımı hatırlarım.

Malzemeler:
6 Yumurta
Sarmısaklı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteyen tereyağı kullanabilir)
Toz Kırmızıbiber

Geniş bir tencereye üç parmak yüksekliğinde su doldurup kaynatalım. (Kaynayan suya damak tadımıza göre tuz ilave edelim) 6 yumurtayı birer birer kasenin içine kırıp, dağılmamalarına dikkat ederek kaynayan suya aktaralım. Birkaç dakika sonra pişen yumurtaları kevgirle sudan alıp servis tabağına yerleştirelim. Ilındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirip servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: