Malzemeler :
500 gr. kuşbaşı et
4-5 patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
5-6 tane karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı :
Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir. Patlıcanlar tamamen soyulur, uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesilir. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Et, bir bütün kuru soğan, tane karabiber ve tuz ilavesiyle haşlanır. Pişince etler süzülerek alınır, suyu da süzülerek ayrılır. Karabiber ve soğan lezzeti ete geçtiği için atılır. Orta boy bir teflon tencerenin dibine önce etler döşenir. Üzerine kızartılmış patlıcanlar dizilir. Yıkanıp süzülmüş pirinçler yayılır ve hafifçe bastırılır. Tuz ve tarçın ilave edilerek kaynatılan et suyundan 2,5 su bardağı tencerenin kenarından yavaşça dökülür. (Suyun miktarı pirince göre değişebilir.) İsteğe bağlı tereyağ ya da kuş üzümü ilave edilebilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevrilir. Arzuya göre Üzerine Kabukları soyulmuş badem sıvıyağda kavrularak serpilebilir.
Afiyet olsun.
500 gr. kuşbaşı et
4-5 patlıcan
2 su bardağı pirinç
1 kuru soğan
5-6 tane karabiber
1 tatlı kaşığı tarçın
sıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı :
Pirinç tuzlu sıcak suda bekletilir. Patlıcanlar tamamen soyulur, uzunlamasına yarım cm kalınlığında kesilir. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp kızgın yağda kızartılır. Et, bir bütün kuru soğan, tane karabiber ve tuz ilavesiyle haşlanır. Pişince etler süzülerek alınır, suyu da süzülerek ayrılır. Karabiber ve soğan lezzeti ete geçtiği için atılır. Orta boy bir teflon tencerenin dibine önce etler döşenir. Üzerine kızartılmış patlıcanlar dizilir. Yıkanıp süzülmüş pirinçler yayılır ve hafifçe bastırılır. Tuz ve tarçın ilave edilerek kaynatılan et suyundan 2,5 su bardağı tencerenin kenarından yavaşça dökülür. (Suyun miktarı pirince göre değişebilir.) İsteğe bağlı tereyağ ya da kuş üzümü ilave edilebilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra servis tabağına ters çevrilir. Arzuya göre Üzerine Kabukları soyulmuş badem sıvıyağda kavrularak serpilebilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder