13 Haziran 2008 Cuma

Örgülü Börek


Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25
Malzemeler:
5 Adet Yufka
Böreklik peynir
Maydanoz
Nane, karabiber
Yarım çaybardağı sıvı yağ
Bir çaybardağı yoğurt
Bir çaybardağı süt

Ortadan ikiye böldüğümüz yufkalarımızın üzerine yağ, yoğurt, sütten oluşturduğumuz sosumuzu sürelim. Uzun olan kısmına düzgün bir şekilde nane, karabiber ve maydanoz ekleyerek hazırladığımız peynirimizi dökelim.
(peynirimizin tuzuna göre iç harcımıza tuz ekleyebiliriz). İki ucunu biraz içeriye kıvırdıktan sonra düzgünce saralım. Bu şekilde üç şerit oluşturduktan sonra, yufkalarımızı saç örgüsü şeklinde örelim. İstediğimiz kadar örgü yapıp, üstüne kalan sosumuzu fırça yardımıyla sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırınada üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.



1 yorum:

HÜLYA dedi ki...

Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik 15 gün sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html