Malzemeler :
2 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı( oda sıcaklığında )
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış şeftali
1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un elenerek karışıma katılır ve iyice çırpılır. Son olarak limon kabuğu rendesi, küp küp doğranmış şeftali ve damla çikolata da karışıma katılıp, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan karışım margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
125 gr tereyağı( oda sıcaklığında )
1 su bardağı süt
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
2 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış şeftali
1 çay bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un elenerek karışıma katılır ve iyice çırpılır. Son olarak limon kabuğu rendesi, küp küp doğranmış şeftali ve damla çikolata da karışıma katılıp, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır. Hazırlanan karışım margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında keke batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder