14 Haziran 2008 Cumartesi

Fırın Sütlaç


Sütlacı sevmeyen var mı??

Malzemeler:
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı su
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya.
5 su bardağı tozşeker
Pirinci yarım saat ılık suda bekletelim. Bol suyla yıkayıp süzelim. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edelim. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatalım. Isıya dayanıklı kaselere paşlaştırıp, Fırınımızın ızgara kısmını kullanarak üstlerinin hafif yanmasını sağlayalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: