20 Haziran 2008 Cuma

Gerebiç


Gerebiç
Malzemeler :
2 çorba kaşığı irmik
3 yumurta sarısı
250 gr. margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiği kadar un
İçine :
kayısı
ceviz
incir
tarçın
Yapılışı :
Karıştırma kabına önce margarin alınır. Pudra şekeri ile beraber iyice yoğrulur. Diğer malzemeler de eklenip, kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. İç harcı için kayısılar ve incirler doğranır. Ceviz ve tarçınla karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elde açılır. İç malzeme yerleştirilip, hamur yuvarlanır, gerebiç kalıbına bastırılır. Kurabiyeler kalıptan çıkartılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derecede üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri elenir
.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: