4 Haziran 2008 Çarşamba

Köfteli Ali Nazik


Köfteli Ali Nazik Kebabı
Malzemeler :
3 adet patlıcan
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber2 adet domates
1/2 adet limonun suyu
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
1 tutam maydanoz
500 gr. yoğurt
tereyağı,pulbiber, karabibertuz ve kimyon
Yapılışı :
Önce patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur ve limonlu suda bekletilir. Bu arada kıymaya tuz,baharatlar ile dövülmüş sarımsak, ekmek rendesi ve kıyılmış maydanoz eklenip, yoğrulur. Fındıktan daha büyük köfteler hazırlanıp az yağla teflon tavada kızartılır. Köfteler kızarınca iri doğranmış biberler ve halka halka dilimlenmiş domatesler de hafif kızartılır. Köfteler biber ve domateslerle birlikte şişe takılır. Patlıcanlar ince kıyılıp, içine sarımsaklı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan patlıcanları üzerine köfte şişleri yerleştirilir. Son olarak pulbiber tereyağında yakılarak, yemeğin üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: