10 Haziran 2008 Salı

Damla Çikolatalı Kurabiye


Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25
Malzemeler:
2 yumurta
1 su b. tozşeker
1 su b.1 parmak eksik sıvıyağ
2 çorba k. kakao
2 su b. tam buğday unu veya kepekli un
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya 3 çorba k. damla çikolata
Karıştırma kasesine yumurtaları kırın.Üzerine toz şekeri ve sıvıyağı ilave edip çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ilave edip elinizle karıştırın. Elinizi yağlayarak hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. 160 derecede içini çok kurutmadan pişirin. Çok lezzetli ve kalorisi düşük bir kurabiye.
(Oktay Usta'ya teşekkürler)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: