3 Haziran 2008 Salı

Fırında Paçanga böreği





Bu tarifi Kahvaltı Şenliğine ev sahipliği yapan mutfaktayım - özlem'e gönderiyor, böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ediyoruz.


Fırında Paçanga Böreği

Kızartma kokusunu sevmediğim için ben fırında yapmayı tercih ediyorum. Kızartarak yapmak isterseniz; tarifi aşağıda.

Malzemeler :2 adet yufkayarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt 100 - 150 gram pastırma (mümkünse çemensiz)

200 gram dilimlenmiş taze kaşar peyniri
1 adet domates

1 yumurta sarısı

Yapılışı :

Yufkalar 8 üçgen parçaya bölünür. Her bir parçaya fırça ile sıvı yağ-süt karışımı sürülür. Üçgenin geniş kenarına pastırma, rendelenmiş kaşar ve doğranmış domates yerleştirilip, rulo şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Paçanga Böreği

Malzemeler :
3 yufka

Sos için;
½ çay bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Tuz

İçine;
Sıvı yağ
5-6 dilim pastırma
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kızartmak için;
Sıvı yağ
1 adet yumurta
Galeta unu

Yapılışı : Yufkalar 8 eşit üçgene bölünür. Sos malzemeleri karıştırılır. Bir tavada ince doğranmış biberler kavrulur. Domates eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra küçük parçalara ayrılmış pastırmalar ilave edilir. 5 Dakika karıştırılarak pişirilir. Üçgen yufkalara fırça yardımıyla sos sürülür. Geniş kenarına iç malzeme yerleştirilir. Sigara böreği gibi sarılır. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kağıt havluyla fazla yağları alınır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: