4 Haziran 2008 Çarşamba

Porselen Demlik Çay Saati 24

Nazlı Kuğular

Bu zarif ikramlarla Keyifli mutfağım arkadaşımızın düzenlediği "Porselen Demlik Çay Saati 24" etkinliğine katılıyor, kendisine sevgiler gönderiyoruz.

Tarifi Oktay Usta'dan aldım.
Krem peynir yerine baharatlarla tatlandırılmış başka peynir çeşitleri ya da yoğurtlu salatalardan koyabilirsiniz. Ben yoğurtlu patlıcan salatası ile denemeyi düşünüyorum.
Malzemeler:
Hamur için,1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un
100 gr. Margarin
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 yumurta

İç harcı için: Krem peynir
Yapılışı: Bir tencereye su, margarin, tuz ve toz şeker dökülerek kaynatılır. Su kaynar halde iken un bir hamlede dökülür. Tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak 3-4 dakika pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca yumurtalar birer birer kırılıp iyice yoğrulur. ( Hamur ilk başta biraz dağılır gibi oluyor, kıvamı tutuncaya kadar yoğurmaya devam edin. Kıvamı koyu ama torbadan sıkılabilir halde olmalı.) Krema torbasının ya da pompasının ucuna orta boy düz uç takılıp hazırlanan hamur doldurulur ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkılır. ( Profiterol sıkar gibi başlayıp, kendimize doğru çekerek bitiriyoruz. Başlangıç yeri yüksek bitiş yeri incelerek kuğu şeklini veriyoruz.) Hamurun bir kısmıyla kuğuların kafasını oluşturmak için torbaya düz ince bir uç takılır ve başka bir tepsiye S şeklinde sıkılır. (son kıvrımını biraz düz bırakmak gerekiyor.) Kuğular önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Fırının kapağı bir süre hamurun sönmemesi için açılmaz. Fırından çıkınca kuğuların gövdesinin üst kısmı kesilip, içine krem peyniri sıkılır. Kesilen parçalar ikiye bölünüp, kuğunun kanatları olacak şekilde batırılır. Son olarak kafa bölümü batırılarak servis tabağına yerleştirilir. Yeşilliklerle kuğuların çevresi süslenebilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERINIZE SAGLIK NAZLIM,MI NAZLI OLMUS BU KUGULAR BAYILDIM SEVGILER

www.ballon.blogcu.com

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 24. Ev sahibemiz olan http://www.keyiflimutfagim.com/ arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK )
Ayrıca 8 HAZİRANDA BULUŞMAMIZ VAR SENİDE ARAMIZDA GÖRMEK İSTERİZ
Sevgilerimle SEVİL