9 Haziran 2008 Pazartesi

Nohutlu Tavuklu Pilav


Tavuklu, Nohutlu Pilav

Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
1,5 su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (yağ miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.)
2,5 su bardağı sıcak su (yarısını tavuk suyundan kullanabilirsiniz.)
Tuz

Yapılışı :
Tavuk haşlanıp, etleri parçalara ayrılır. Pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Tencereye sıvı yağ + tereyağı alınır. Şehriyeler kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra didiklenmiş tavuklar pilavın üstüne yerleştirilir, kapakla tencere arasına kağıt havlu konularak demlendirilir.

Not : Demlenme aşamasında tencerenizi sıcaklığının gitmemesi için bir örtü ile sarabilirsiniz.
Afiyet olsun

1 yorum:

Misssgibi dedi ki...

Merhaba, ne hoş bir blog olmuş burası böyle...

Hoşgeldiniz diyim önce.. Veya ben hoşgeldim :)

Benim ayıla bayıla yiyeceğim kendimi kaybedeceğim bir yemektir nohutpilav tavuk üçlemesi :)

ellerinize sağlık.

sıcacık sevgiler.
http://www.misssgibi.com

not: blogspota üye olmayanlar size yorum yazamıyorlar. Yorum ayarlarından değiştirebilirsiniz. Bilginiz olsun istedim..