27 Mayıs 2008 Salı

Porselen Demlik Çay Saati 24



Malzemeler:
250-300 gr. bakla
1 Adet soğan
1 demet dereotu
6-7 Adet orta boy patates
3 Adet havuç
5-6 kaşık yoğurt. (Sarımsaklı olarakta hazırlayabilirsiniz)
5 kaşık sıvı yağ
Baklalar yıkanıp, ayıklandıktan sonra, üzerine geçecek kadar su ilave edilir. Damak tadına göre tuz eklenir, yarım limon sıkılarak haşlanır. Tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konularak soğanlar pembeleştirilir. Haşlanmış bakla soğanlarla kavrulurak, tencerenin altını kapatmaya yakın istenildiği miktarda dereotu eklenir ve birkaç dakika daha ocakta bekletilir. Haşlanmış patateslerin kabukları soyularak rendelenir. Havuçlarda rendelenerek, çok az yağda kavrulur. Ilındıktan sonra patatesler ile karıştırılır. ince olarak kıyılmış dereotu, tuz ve yoğurt ile harmanlanır. Bir kek kalıbı kullanılarak alta baklalar yerleştirilir. Üstüne patatesler biraz bastırılarak dökülür. Büyükçe düz bir tabağa ters çevrilir. Üzeri garnitürle süslenir.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Tuğba dedi ki...

Tarifin yayında!
Katılımın ve güzel tarifini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim canım.
8 Haziran'a kadar istediğin sayıda tarifle etkinliğe tekrar katılabilirsin.Yine gel:)
Bu arada linkimi tarifinin içinde belirtirsen sevinirim,böylece etkinliğe yeni konuklar kazandırabilirsin.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamizin-birincisi.html