23 Mayıs 2008 Cuma

Fasülye Diplemesi


1 Kg. Taze fasülye
2 Baş soğan
2 Adet domates
2 Yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı prinç.
1 tatlı kaşığı toz şeker
yeteri kadar tuz.

Yıkanıp, kenarları temizlenen fasülye 1-2 cm kalınlığında dilimlenir. Tencereye konulduktan sonra üstü örtülünceye kadar su ilave edilip haşlanır. Başka bir tencerede tereyağı-sıvı yağ karışımına soğanlar ince ince doğranarak pembeleştirilir. Kabukları soyulan domates küp şeklinde hazırlanarak soğanlarla karıştırılır. Rengini alan soğanlara taze fasülyeler suyu süzülerek alınıp, eklenir. Birkaç dakika soğanlarla beraber kavrulur. Şekeri ve tuzu ilave edilerek tencerenin kenarlarına doğru fasülyeler çekilir, orta kısmı çukurlaştırılır. Suda bekletilen prinçler tencerenin ortasına itina ile konulur. Üstü örtülünceye kadar sıcak su yavaşça, pirinçleri dağıtmadan ilave edilir, tuzu ayarlanarak kısık ateşte pişirilir. Demlendikten sonra fasülye ve pilav birbirine karıştırılmadan servis yapılır.
(Not: Ben taze fasülyeye birkaç diş sarımsak ekledim. Kokusu ve lezzeti güzel oldu)

Afiyet olsun.

1 yorum:

yazbahar dedi ki...

son derece vitaminlidir. özellikle fasulye yemeyen çocuklara birebir diyor ayşegül:):)