8 Mayıs 2008 Perşembe

Marmelatlı Kurabiye


Malzemeler
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Marmelat
Hazırlanışı
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yoğurulur. Kalıplarla şekil verilir. Hamurun bir kısmının ortasına daha küçük kalıp veya uygun malzemeyle delikler açılır. 170 derece ısıtılan fırında pişirilir. Sonra delikli olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri elenir. Düz olanların üzerine marmelat sürülerek, delikli olanla birleştirilir.
Afiyet olsun......



2 yorum:

yazbahar dedi ki...

Şekerler süper olmuş ellerinize sağlık.

Ayten ve Birsel dedi ki...

Çok teşekkür ederiz.. Desteklerinizi bekliyoruz...