29 Mayıs 2008 Perşembe

Patlıcanlı Şaşlık




Malzemeler
2 orta boy patlıcan
3-4 adet patates
2 adet domates
1-2 adet yeşil biber,
maydanoz
soğan
tuz, karabiber, nane, kekik (v.b.)
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra halka halka, birazda kalınca doğrayıp yağda kızartalım. (Çok fazla kızarmasına gerek yok.) Havlu peçetenin üzerine kızarttığımız patatesleri alıp, yağlarını çekmesini bekleyelim. Aynı şekilde patlıcanları soyup, halka halka doğrayıp, tuzlu suda biraz bekletelim. Suyunu kağıt havlu ile alıp yağda kızartalım. Yine yağlarını kağıt havlu ile alalım. Hazırladığımız köfte harcından patlıcanların boylarını geçmeyecek köfteler hazırlayalım. Belirli düzen içinde patlıcanı, köfteyi, domatesi, patatesi ve biberi sırayla şişe takalım. Tepsiye dizdiğimiz bu şişlere, salça ve su ile hazırladığımız (yağ koymuyoruz, kızartmaların yağı yeterli geliyor) sosumuzu dökerek önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırınımıza sürelim.
(Not: Bu yemeğin isim hakkı kızım Gökçe Nur'a aittir. :) )
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: