22 Mayıs 2008 Perşembe

Ispanaklı Pasta




Ispanaklı Pasta

Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp iyice süzdürülür ve yaprak kısımları robottan geçirilir. Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Ispanaklar eklenip iyice karıştırılır ve yağlanmış kalıba dökülüp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
Krema malzemeleri karıştırılıp, pişirilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti 1 bardak soğuk sütle çırpılıp, soğumuş olan diğer krema ile karıştırılır. Kekin kenar kısımları bıçakla kesilip, çıkan kırıntılar rondodan geçirilir. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)Kek ikiye kesilip, arasına krema sürülür. (Ben arasına muz koydum.) Kesilen diğer parça üzerine yerleştirilip kalan krema ve rondodan geçirilen kek kırıntılarıyla süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: