9 Mayıs 2008 Cuma

Özel Soslu Makarna






İstediğiniz şekilde makarnayı (tercihen burgu veya kelebek) haşladıktan sonra, suyunu süzerek soğumaya bırakalım. Bu arada iki baş soğanı küp şeklinde doğrayıp, çok az sıvı yağ ile pembeleştirelim. Yeterli miktarda kıymamızı ilave ederek, kıymalar suyunu çekinceye kadar kavuralım. İstenilen miktarda salça ekleyelim. 3-4 adet rendelenmiş havucu da bu harcımıza katarak kavuralım. Damak tadına göre tuzunu ayarlayıp, bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı nane ile harmanlayalım. Sosumuzu soğumaya bırakalım.

Bir taraftan hazırladığımız sarımsaklı yoğurt ve iki yemek kaşığı mayonezi karıştıralım. Yoğurdumuzun içine haşladığımız makarnamızı ilave edip, servis tabağımıza alalım. Sosumuzu da makarnamızın üzerine dengeli bir şekilde dökelim. Arzuya göre sade, ama tercihen maydanoz ile süsleyerek, servis yapalım.
(Pişirenin notu: Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilecektir.)
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: