28 Mayıs 2008 Çarşamba

Tavuk Salatası


Oktay Usta’ya teşekkürler.
Tavuk Salatası

Malzemeler :
1 adet haşlanmış orta boy tavuk göğsü
4 adet kornişon turşusu
2 çorba kaşığı taze mısır
2 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
6 adet biberli yeşil zeytin
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz varsa biraz fesleğen
1 adet limon
4 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvıyağ
Tuz-karabiber

Yapılışı :
Tavuk göğsü haşlanır. Soğuyunca kemiklerinden ayrılıp, küp küp doğranır. (Ben kuşbaşı tavuk alıp haşladım.) Tavuklar geniş bir karıştırma kabına alınıp, üzerine mısır ve haşlanmış bezelye dökülür. Közlenen biberler ve biberli zeytinler de minik minik doğranarak eklenir. Doğranmış maydanoz, varsa fesleğen, reyhan, kekik de ilave edilip, harmanlanır. Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber katılır. İyice karıştırılıp servis yapılır. İsterseniz göbek salatası yaprakları içinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: