8 Mayıs 2008 Perşembe

Profiterol


Malzemeler :

Hamuru için
2 su bardağı su
100gr margarin
4 yumurta
1.5 su bardağı un

İç krema için

3 yemek kaşığı un
¾ su bardağı şeker
1 yumurta
2.5 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
Krem şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt

Üst kreması için :

80gr bitter çikolata
100 ml süt kreması
İsterseniz hazır çikolatalı sos dökebilirsiniz.

Yapılışı :

Yağ ve su ocağa konulup, kaynatılır. Kaynar halde iken un bir seferde boşaltılır. 4-5 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumaya bırakılır. Bu arada iç krema malzemeleri karıştırılıp pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta krem şanti sütle çırpılır. Soğuyan iç krema ile karıştırılıp tekrar çırpılır. Hazırlanan iç krema dolaba konulur.

Soğuyan hamura yumurtalar tek tek eklenip yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur pompası ile ya da iki tatlı kaşığı yardımı ile yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Fırını kapattıktan sonra en az yarım saat kapağını açmayın. Soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra krema pompası ile iç kremasını doldurun. Pompanız yoksa ortalarından kesip içlerini doldurabilirsiniz.


Üst sosu için kremayı ocağa alıp kaynatın. Sonra ince kıyılmış çikolata parçalarını ilave edin ve birlikte biraz pişirin. İsterseniz hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğuyunca servisten 5 dakika önce profiterollerin üzerine dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: