28 Mayıs 2008 Çarşamba

Gümüş Kaselerde Mantar Sote






Annem Uzakta olduğu için bir süredir görüşemiyoruz. Onun yaptığı lezzetli mantar yemeklerini çok özledim. Bende anneciğime ithafen bu yemeği sizlerle paylaşıyor, tüm annelerin yanaklarından öpüyorum.
Bu tarifle de http://lamamutfakta.blogspot.com/ 'un düzenlediği "Anne yemekleri" etkinliğine katılıyor, ev sahibine kolaylıklar diliyoruz.
350-400 gram mantar
300 gram kıyma
3 adet sivri biber
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
sıvı yağ, tuz, karabiber
Soğanları küp küp doğrayıp pembeleşinceye kadar soteleyelim. Sivri biberleri ince ince kıyıp, soğanla beraber kavuralım. Kıymayı ilave ettikten sonra bir süre de kıymayı pişirelim, salça ile iyice karıştıralım. Yıkadığımız mantarları bir süre limonlu suda bekletip çok küçültmeden iki yada üçe bölelim ve harcımıza karıştıralım. Tuzunu baharatını ilave edelim. Kendi suyunu salıp, suyunu çektikten sonra kase şeklinde hazırladığımız alimünyum folyoların içine dökelim. Üzerine hazırladığımız beşamel sosu ve kaşar rendesini ilave edip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirelim. (Beşamel sosunu kendi isteğinize göre az veya çok hazırlayıp ilave edebilir veya hiç kullanmayabilirsiniz.)
Alimünyum folyoları büyük bir kase içine oturtup kasenin şeklini almasını sağladıktan sonra tepsiye dizebilirsiniz. İsterseniz büyük bir servis tabağını kullanarak folyoları yuvarlak kesip kase şeklini verebilirsiniz. (Arkadaşım Ayşegül'ün önerdiği bir yöntemdi. Umarım sizlerde beğenirsiniz)
Afiyet Olsun..


Hiç yorum yok: