12 Mayıs 2008 Pazartesi

Papaz Yahnisi

Malzemeler:
1 kg. dana kuşbaşı
20-25 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
Kuşbaşı etler tencerede kısık ateşle suyu çekene dek pişirilir. Ocak kapatılmadan önce tuzu ilave edilir. Başka bir tencerede sıvı yağa, soyulmuş ve yıkanmış bütün soğanlar, yine kısık ateşte pembeleştirilir. Un ve karabiber konarak birkaç kez de öyle karıştırılır. Eti, salçası ve sirkesi eklenir, üstünü az geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Et iyice yumuşayıp, suyu kıvamlı oluncaya kadar pişirilir. Tuzu arzuya göre ilave edilebilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Mehmet dedi ki...

Siteden yeni haberim oldu. Güzel, kolay takip edilebilir ve faydalı bir girişim. Her ne kadar bu yemeklerle kütüphaneci arasında (meslekleriniz dışında) bir ilgi kuramasam da tebrik ediyorum. Sık kullanılanlara eklenmiştir. Yotumu bu yemeğe yazıyorum, çünkü memlekette danalar azaldı ama papazlar arttı. Dana yerine papaz kullanılsa olur mu? Hem daha çok hem daha ucuz. Hem de işe yararlar.. Şaka bir yana, saygılar sunuyorum. Emeklerinizin karşılığını bulması dileğiyle.

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

Ayten ve Birsel, sizi takipteyim, henuz yeni bir blog olmasina ragmen hemen renklerle guzellesmis, ellerinize saglik oldukca anlasilir net ve şık görünen bir tarif, teşekkürler, http://emelinmutfagi.blogspot.com