BİRSEL’İN SUSAMLI HALKALARI
Malzemeler :
1 Paket oda sıcaklığında margarin
3 Kaşık toz şeker
5 Kaşık yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
1 Yumurta; sarısı içine, akı dışına
Üzeri için susam
Yapılışı :
Susam hariç bütün malzeme ile hamur hazırlanır. Küçük küçük simitçikler halinde şekil verilir. Simitler önce yumurta akına; sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 Paket oda sıcaklığında margarin
3 Kaşık toz şeker
5 Kaşık yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay kaşığı karbonat
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
1 Yumurta; sarısı içine, akı dışına
Üzeri için susam
Yapılışı :
Susam hariç bütün malzeme ile hamur hazırlanır. Küçük küçük simitçikler halinde şekil verilir. Simitler önce yumurta akına; sonra susama batırılıp tepsiye dizilir. 180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder