12 Mayıs 2008 Pazartesi

Birsel usulü Güveçte Tavuklu Mantar

Güveçte Tavuklu Mantar

Malzemeler :
½ kg. mantar
½ kg tavuk kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı miktarı ayarlanabilir.)
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :
Temizlenip yıkanan mantarlar limonlu ve tuzlu suda biraz haşlanır. Kuşbaşı tavuk, tereyağı ile kavrulur. Suyu süzülen mantar da tavuklara ilave edilip bir süre daha kavrulur, tuzu damak tadına göre ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılıp 1-2 kaşık sıcak su ilave edilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırında pişirilir.

Afiyet olsun

2 yorum:

yazbahar dedi ki...

arkadaş tam da rejime girmişken olmaz ki ama ya:(((

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

bayilirimmm