Güveçte Tavuklu Mantar
Malzemeler :
½ kg. mantar
½ kg tavuk kuşbaşı
2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı miktarı ayarlanabilir.)
Kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Temizlenip yıkanan mantarlar limonlu ve tuzlu suda biraz haşlanır. Kuşbaşı tavuk, tereyağı ile kavrulur. Suyu süzülen mantar da tavuklara ilave edilip bir süre daha kavrulur, tuzu damak tadına göre ayarlanır. Güveç kaplarına paylaştırılıp 1-2 kaşık sıcak su ilave edilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun
12 Mayıs 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
arkadaş tam da rejime girmişken olmaz ki ama ya:(((
bayilirimmm
Yorum Gönder