8 Mayıs 2008 Perşembe

Bülbül Yuvası


Sevgili Dostlar;
Bu tarifte öyle 3 adet patlıcan 5 adet patates yok. Keyfinize göre.. Patlıcanları uzun şeritler halinde kesin.. Ancak çok ince olmasın. Arkalı önlü, çok yanmayacak şekilde kızartın. Bu işlemleri yaparken ocağınızın diğer tarafında, patateslerinizi haşlayın.. (Varsın patatesler çok olsun. Nasılsa kalan patatesler, evdekiler tarafından hapur hupur yeniyor.) Kızaran patlıcanları kağıt havlunun üzerine alalım ki fazla yağdan kurtulsun. Haşlanan patetesleri, soyduktan sonra 1,5 yemek kaşığı tereyağı ile bir güzel harmanyalalım. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, kızarttığımız patlıcanları etrafında bir güzel saralım. Daha sonra salça ve ılık su karışımını tepsinimize dökelim. Hazırladığımız bu sosa asla yağ koymak yok, patlıcanlardaki yağ yeterli..Üstüne kaşar peyniri rendesi arzuya göre domates, biber ne isterseniz ilave edip, önceden ısıtılmış fırına sürelim. Haydi Afiyet olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel ve kolay görünüyor ,hemen deneyeceğim...
ayşegül