12 Mayıs 2008 Pazartesi

Havuçlu Kek



Malzemeler :

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
½ tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 portakal kabuğunun rendesi
2 su bardağı un

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır. Sıvıyağ, vanilya tarçın, portakal kabuğu rendesi ve havuç rendesi eklenip çırpılır. Ceviz ilave edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek malzemelere eklenir. İyice karıştırdıktan sonra damla çikolatalar eklenip tahta kaşık ile karıştırılır. Hazırlanan hamur kek yağlanmış kek kalıbına boşaltılır. 180 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar (40-45 dakika) pişirilir.Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: