Bu tarifi http://mutfakmelegi.blogcu.com/ 'dan aldım. Misafirlerim tarafından çok beğenildi.
Malzemeler:
1 kg un
yeterince ılık su
tuz
iç harcı:
4-5 patates
1-2 soğan
tuz,karabiber
içine sürmek için:
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağı
1 kg un
yeterince ılık su
tuz
iç harcı:
4-5 patates
1-2 soğan
tuz,karabiber
içine sürmek için:
1/2 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağı
Yapılışı:
Un,ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğuralım,4-5 bezeye ayıralım ve üzerlerine bir bezle örtüp dinlenmeye bırakalım.(yaklaşık 1 saat)
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyalım.Patattesi rendeleyip suyunu sıkalım.Soğanıda rendeleyip patatese ilave edelim.Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım.
Margarini eritelim ve sıvı yağını koyalım karıştıralım.
Bezeden bir tane alalım ve unlamış zeminde elimizle biraz açalım.Yağ karışımından sürelim ve elimizle kenarlarından çeke çeke büyütelim ama yırtılmamasına dikkat edelim.Yufka inceliğinde olduğu zaman en kenarına patatesli harçtan elimizle koyalım ve hamurun kenarını üzerine katlayalım ve tekrar yağ karışımından dökelim ve uzata uzata rulo gibi saralım. Ortasına geldiğimizde hamuru yırtıp ruloyu tamamlıyalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, istediğimiz şekli vererek koyalım. Bütün hamurla aynı işlemi yapalım ve üzerine kalan yağ karışımını sürelim, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Un,ılık su ve tuzla sert olmayacak bir hamur yoğuralım,4-5 bezeye ayıralım ve üzerlerine bir bezle örtüp dinlenmeye bırakalım.(yaklaşık 1 saat)
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyalım.Patattesi rendeleyip suyunu sıkalım.Soğanıda rendeleyip patatese ilave edelim.Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım.
Margarini eritelim ve sıvı yağını koyalım karıştıralım.
Bezeden bir tane alalım ve unlamış zeminde elimizle biraz açalım.Yağ karışımından sürelim ve elimizle kenarlarından çeke çeke büyütelim ama yırtılmamasına dikkat edelim.Yufka inceliğinde olduğu zaman en kenarına patatesli harçtan elimizle koyalım ve hamurun kenarını üzerine katlayalım ve tekrar yağ karışımından dökelim ve uzata uzata rulo gibi saralım. Ortasına geldiğimizde hamuru yırtıp ruloyu tamamlıyalım.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, istediğimiz şekli vererek koyalım. Bütün hamurla aynı işlemi yapalım ve üzerine kalan yağ karışımını sürelim, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Not: İç harcı olarak ıspanak, peynir, kıyma kullanabilirsiniz. Bizde ençok patatesli beğenildi.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder