24 Eylül 2008 Çarşamba

Halka börek


Görmüş olduğunuz pideler halka olarak satılır ve Ramazan ayının en pratik sahurluklarındandır. İstanbul'da ne yazık ki bulamadığımız, ancak İzmit ve Sakarya'dan özel olarak getirttiğimiz bu pideler on santim uzunlukta kesilir. Hafif ıslatılır. Demlendirilir. Ve arasına maydanozlu peynir konularak, yumurtaya batırılıp kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Sanmayın ki öyle ağır bir tadı olur. Hayırr. Pişince mükemmel bir lezzete kavuşur. Şayet bu halka pidelerden bulabilirseniz acilen tavsiye edilir.

1 yorum:

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

ilginc bir borekmis Ayten'cigim ellerinize saglik ve hayırlı bayramlar dilerim, emel