Malzemeler
3 Adet orta boy patlıcan
3 Adet domates
3-4 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayarak tuzlu suda 15 dakika bekletelim. İyice sularını kuruladıktan sonra yağda kızartalım. Kağıt havlu ile fazla yağlarını alalım. Diğer taraftan sosu için ince ince doğradığımız sarımsaklarımızı çok az yağda bir iki dakika kavuralım. Rendelediğimiz domateslerimize, salçamızı da ilave ederek sarımsaklarla karıştırmaya devam edelim. Sos kıvamına geldiğinde altını kapatalım. Tuzunu ayarlayalım. Kayık tabağa aldığımız patlıcanlarımızın üstüne eşit olarak dökelim.
Not: Arzu edilirse, küp küp patates, sivri biber ve kabakta kızartıp eklenerek şakşukamızı hazırlayabiliriz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder