15 Eylül 2008 Pazartesi

Fırın Poşetinde Tavuk


http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ "İftar Bereketi 2" etkinliği.

Malzemeler :
4 Adet Kalçalı But
4 Adet fırın poşeti
1 Kaşık salça
3 adet orta boy patates
tuz, kekik, karabiber, nane
Bir kapta salça biraz sulandırılır. İçine 1 tatlı kaşığı nane, karabiber ve kekik ilave edilir. Tuzu ayarlanır. Hazırlanan sos, butlara önlü arkalı sürülerek poşetlere yerleştirilir. Kalın dilimler halinde kestiğimiz patatesler de soslanarak poşetlere ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50 dakika (tavukların üstü kızarıncaya) kadar bırakılır.
(Fırın poşetlerini kullanmaya başlamadan önce içi bir miktar unlanır ve poşet fazla unlardan kurtulmak için hafifçe sirkelenir. Ağızları bağlandıktan sonra toplu iğne ile birkaç delik açılır.)
Afiyet olsun.

2 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

pek seviyorum fırın poşetinde tavuk yapmayı. Hem lezzetli hem pratik.

ellerinize sağlık

Ayten ve Birsel dedi ki...

Yorumunuz için teşekkürler. gerçekten tavuk poşete girince çok lezzetli oluyor. :))