19 Eylül 2008 Cuma

Sebzeli Milföy Mantı



http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ 'nin düzenlediği iftar etkinliği 2'ye gönderilmiştir.
Malzemeler:
1 Adet Havuç
1 Adet Kabak
2 Adet orta boy soğan
300 gr. az yağlı kıyma
Milföy Hamur
tuz, karabiber, nane, kekik
Hazırlanışı:
Havuç ve kabağı rendeleyelim. Soğanları çok küçük küp şeklinde doğrayalım. Malzemeyi kıyma ile karıştırıp, tuzunu ve baharatı ekleyelim ve köfte yoğurur gibi harmanlayalım.
Kare şeklindeki milföyleri dörte bölerek küçük kareler oluşturalım. Her karenin içine hazırladığımız harcı koyarak bohça şeklinde kapatalım. (milföyleri kapatırken ellerimiz ıslak olmamalı. milföyle kapanmaz.) Tepsiye ters çevirerek dizelim ve üstüne hafif yumurta sarısı sürerek orta derecede ısıttığımız (150-160) fırınımızda üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

CANIMMM BU GÜZEL YEMEĞİN YAYINDA.ÇOK TEŞEKKÜRLER SEVGİLER.HAYIRLI CUMALAR.