15 Eylül 2008 Pazartesi

Ali Nazik


Malzemeler:
750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4-5 adet orta boy patlıcan
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
500 gr yoğurt
maydanoz
Tuz, kekik, karabiber, nane

Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra, sapları koparılıp soyulmadan fırının ızgara kısmında közlenir. Biraz soğuduktan sonra kabukları soyulur, bıcak ile ince ince kesilir. Hazırlanan sarımsaklı yoğurdun içine karıştırılır. Diğer taraftan, yemeklik doğradığımız soğan pembeleştirilir. İçine kıyma ilave edilerek suyu çok az kalıncaya kadar kavrulur. Salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir. Tencerenin altı kapatılmaya yakın, tuzu ve baharatları damak tadına göre ayarlanır. Közlenmiş ve yoğurtlanmış patlıcanlar tabağın ortasına çukur açılacak şekilde konularak, ortasına kıymalı harç dökülür. Maydanoz veya dere otu ile garnitür yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: