11 Eylül 2008 Perşembe

Derya Kuzusu Hamsi Buğulama


Malzemeler:
1,5 Kilo Hamsi
2 adet orta boy kurusoğan
1 adet limon
3-5 adet tane karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe göre miktar değişebilir.)
tuz
maydanoz
Ayıklanıp, yıkanan derya kuzuları tuzla harmanlanır ve itina ile tepsiye yerleştirilir. Tane karabiberler arasına serpilir. Küp küp kestiğimiz domates tepsiye serpiştirilir. Kurusoğan halka halka doğranıp üstüne düzenli olarak yerleştirilir. Kabuklarını soyduğumuz limon da tepsiye dizildikten sonra, istenilen miktarda maydanozla süslenerek önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına sürülür. Tepsi suyunu salıp çekinceye kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.




1 yorum:

hdidem95 dedi ki...

hakikaten derya kuzusu bende çok severim ellerinize sağlık sevgiler