22 Eylül 2008 Pazartesi

Fava


http://hobievigardenya70.blogspot.com/ 'un düzenlediği 2.iftar bereketi etkinliğine gönderilmiştir.

Malzemeler:
500gr. Bakla içi
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 limon
1 su bardağı z.yağ1
2 adet orta boy soğan1
tuz
yarım demet çok ince kıyılmış dere otu

Önceden ıslattığımız baklaları bir taşım kaynattıktan sonra ilk suyunu süzüp, Üstü bir iki parmak geçecek kadar tekrar su ilave edelim. Tuz, yarım limon ve bir yemek kaşığı şeker ile yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Soğuduktan sonra robottan geçirelim. Diğer taraftan rendelediğimiz soğanı, yağda kavuralım. Baklaları soğanlarla iyice harmanlayıp, birazda beraber kavuralım. Tuzunu, limonunu ve gerek duyarsak şekerini ayarlayıp ocağın altını kapatalım. Dereotunu karıştıralım. Servis kalıbını elimizle ıslattıktan sonra favayı kalıba alıp, ılınmasını sağlayalım. Daha sonra buzdolabında 1-2 saat bekletip, kalıptan çıkartalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: