Malzemeler:
1 Kilo Barbunya fasülyesi
2 Adet orta boy soğan
2 Adet havuç
1 Adet orta boy patates
3-4 diş sarımsak
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
maydanoz
Bir tencerede barbunyayı haşlayalım. Diğer taraftan ince ince doğradığımız soğanları soteleyelim. Sarımsakları da ilave ederek kavurmaya birkaç dakika daha devam edelim. Küp küp doğradığımız havuç ve patatesi soğanla beraber harmanlayalım. Birkaç dakika daha kavuralım. Salçayı ilave edelim.Kaynamaya başlayan barbunyanın suyunu birkez süzerek yeniden sıcak su ilave edelim ve bir taşım kaynatalım. Hazırladığımız harcı barbunyaya ilave ederek tuzunu ayarlayalım. Yemek, kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Ocağın altını kapatıp, yemeği bir süre dinlendirdikten sonra toz şekeri ve limonu ilave edelim. İnce ince doğradığımız maydanozlarımızı yemeğin altını kapattıktan sonra tencerenin üstüne serpelim ki vitamin değeri çok fazla kaybolmasın.
(Arzu edilirse salça yerine domates kullanılabilir.)
Afiyet olsun.
12 Eylül 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder