Ramazan ayının 2. günü hazırladığımız iftar sofrası.
Menüdekiler :
Mercimek çorbası
Güveçte tavuklu mantar
Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı yaprak sarma
Barbunya pilaki
Balzamik sirke soslu akdeniz salatası
Havuç ezmeli patates çanakları
Karnıyarık börek
Karnıyarık Börek
Malzemeler :
4 adet yufka
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
250 gr. beyaz peynir
Maydanoz (İrem sevmediği için ben kullanmadım.)
1 yumurta sarısı
1 orta boy domates
2 adet çarliston
Çörek otu
Yapılışı :
Sıvı yağ ve süt bir kapta karıştırılır, 1. yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürülür. 2. yufka üzerine kapatılıp tekrar süt-yağ karışımı sürülür. Yufkalar 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenlerin geniş kenarına peynirli iç malzeme yerleştirilerek sigara böreği gibi sarılır. Kalan 2 yufkaya da aynı işlem uygulanır. Artan süt-yağ karışımı böreklerin üzerine sürülür. Yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. Bıçakla böreklerin ortası kesildikten sonra ince dilimlenmiş domates ve biber dilimleri yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Börekleri fırına koymadan önce 2-3 saat buzdolabında bekletilmesi önerilir.)
Afiyet olsun.
1 yorum:
CANIM SAKSUKAMI YAYINLANACAK YOKSA KARNIYARIK BÖREK Mİ TAM OLARAK ANLŞAYAMADIM BİRDE SENDEN RİCAM HANGİSİ YAYINLANACAKSA ONUN BAGLIGINA ÖRNEGİN ŞAKSUKA VE İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ DEMEN VE BENİM SİTEMDE OLDUGUNU BELİRTMEN HABER BEKLİYORUM ONA GÖRE HEMEN YAYINA KOYUCAM TATLIM
Yorum Gönder