17 Eylül 2008 Çarşamba

Revani


Revani

Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için;
4,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

Yapılış :
Toz şeker ve su 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Yumurtalar çukur bir kaba kırılıp toz şekerle birlikte iyice çırpılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip iyice karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet tatlının üzerine dökülür. Dilimlenerek şerbeti iyice çekmesi sağlanır. Hindistan cevizi, fındık ya da cevizle süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: