9 Eylül 2008 Salı

Şıh Mualla


Malzemeler :
1 kg. patlıcan
1 su bardağı yeşil mercimek
6-7 adet domates
1 yemek kaşığı salça
4 adet yeşil biber
3 adet ortaboy kurusoğan
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı nar ekşisi
kuru nane
karabiber tuz
üzerine maydanoz
Patlıcanları alacalı soyarak, tuzlu suda bir süre bırakıyoruz. Yeşil mercimeği haşlayıp, suyunu süzüyoruz. Başka bir kapta domateslerin kabuğunu soyarak küpküp doğrayıp, içine biberleri küçük küçük kesip, soğanları da piyazlık doğrayıp domateslere karıştırıyoruz. Yağ, tuz, salça, sarımsak ve baharatları da domateslere ilave ederek harmanlıyoruz. Tenceremizin altına domatesli sosumuzdan biraz ilave ederek, sudan çıkarttıp, kuruladığımız patlıcanları bir sıra diziyoruz. Üstüne yine domates sosu, onun üstüne haşlanmış yeşil mercimekten bir miktar yayıyor, tekrar bir sıra patlıcan diziyoruz. Bu işleme malzememiz bitinceye kadar devam ediyoruz. Kısık ateşte yemeğimizi pişiriyoruz. (Yaklaşık 35-40 dakika)
Yemeğimizi ocaktan alıp, biraz dinlendirdikten sonra nar ekşisini ilave ederek üstüne de maydanoz ile süsleyerek servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

1 yorum:

gulay dedi ki...

elinize saglik, ben de gecen gun tv. de bir yemek programinda gorup denedim. gercekten nefis oluyor. herkese tavsiye ederim.