9 Ocak 2009 Cuma

Hünkar Beğendi


Hünkar bile beğenmiş, evdekiler mi beğenmeyecekmiş...
Malzemeler:
Beşamel Sos için;
3-4 patlıcan
3 çorba kaşığı un
3-4 çorba kaşığı tereyağı
rendelenmiş kaşar peyniri
2 su bardağı süt (kıvamına göre artırabilirsiniz)
tuz
Et malzemesi;
1/2 kg. kuşbaşı et
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber
1 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Izgarada közlenmiş patlıcanların kabukları soyularak, bıçak ile ince ince kıyılır. (alimünyum folyoya sarıp ocak üstünde de közlenebilir.) Eritilen tereyağında un kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilir. Tuzu ayarlandıktan sonra kıvamını alan beşamel sosa kaşar peyniri rendesi ve patlıcanlar eklenir. Diğer taraftan kuşbaşı et suyunu çekinceye kadar pişirilir.Sıvı yağ, un, sarımsak ve salçası ilave edilerek bir süre daha kavrulur. 1 su bardağı sıcak su ilave edilerek, meyaneli pişmesi sağlanır. Karabiber ile Ortası açılmış beşamel sosun üstüne eti de eklenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

Nefisss olmuş ellerinize sağlık, beğenen beğenmiş :)))

sarımutfak dedi ki...

cnm nefis olmuş ellerine sağlık
ben krema ile yapıyorum daha yumuşak oluyor dene derim
hoşçakal

zerin - misss dedi ki...

hünkarın beğğendiğini beğenmemek ayıp di mi ama :))

ellerinize sağlık

sevgiler.