Malzemeler:
1,5 kg. Hamsi
2 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Temizlenip, kılçıkları da çıkartılmış olan hamsiler tuzlanır. Sırtları tepsinin tabanına gelecek şekilde iki kanadı açılarak sıkı sıkı yerleştirilir. Piyazlık doğranan soğanlar, yarım çay bardağı sıvı yağ ile sotelenir. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra, rendelenen havuç ilave edilerek birkaç dakika daha kavrulur ve ocağın altı kapatılır. İnce ince kıyılan maydanozlar, tuz ve karabiber de eklenerek, soğanlar ile karıştırılır. Balıkların üstüne eşit miktarda yayılır. Bu kez balıklar sırtı yukarı gelecek şekilde tepsiye yine sıkıca yerleştirilir. Üstlerine çok az yağ gezdirilerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında balıklar suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder