9 Ocak 2009 Cuma

Islak Kek


Herkesin bildiği, Göktürk'ün en sevdiği....
Malzemeler:
3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağına yakın sıvı yağ
3-4 yemek kaşık kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya/kabartma tozu
Hazırlanışı:
3 Adet yumurta, şeker, süt, sıvı yağ ve kakao sırası ile mikserde iyice çırpılır. Bu karışımdan bir su bardağı kenara ayrılır. Yavaş yavaş un ilave edilerek kekin kıvamının oluşması sağlanır. Vanilya ve kabartma tozu da eklenerek, önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 45 dakika pişirilir.(Eve yayılan mis gibi koku zaten pişip pişmediğinin habercisi olacaktır. )
Sıcak olarak fırından çıkartılır, dilimlenir ve ayrılmış olan sos üstüne gezdirilir.
Soğuduktan sonra dilerseniz hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: