20 Ocak 2009 Salı

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak Keki sevgili Portakalağacı Hatice'nin düzenlediği YE#41:PORTAKAL etkinliği için hazırladım. Tarifimi sevgilerimle beraber kendisine gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.


Malzemeler :
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal (kabukları rendelenecek, portakal halka şeklinde dilimlenecek)
1 adet portakalın suyu
2 su bardağı un

Üzerine;
1 su bardağı portakal suyu

Yapılışı :
Yumurta ve şeker köpük oluncaya kadar çırpılır. Diğer malzemeler ilave edilerek boza kıvamında bir hamur elde edilir. Kek kalıbının dibine ya da yanlarına dilimlenmiş portakallar dizilir. Hamur kalıba dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Batırılan kürdan temiz çıkacak.) Fırından aldıktan sonra servis tabağına ters çevrilir ve sıcakken üzerine 1 su bardağı portakal suyu dökülür. Soğuyunca süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: