Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
Sıvı yağ
Galeta unu
3 adet yumurta
1-2 adet kuru soğan
maydanoz
karabiber
tuz
Küp küp doğradığımız soğanı iki çorba kaşığı sıvı yağda kavuralım. Kıymanın yarısını ekleyip, suyunu salıp çekinceye kadar soğanlarla pişirelim. Tuzunu, karabiberini ayarladıktan sonra ocaktan alalım. Diğer taraftan pirinçleri suda pişirelim.
Kavrulmuş kıyma ile kalan çiğ kıymayı, suyu süzülmüş pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve 1 adet yumurtayı, pirinçleri çok ezmeden karıştıralım.
Köfte hamurundan parçalar alarak, büyükçe köfteler hazırlayalım. Önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulanan köfteleri, kızgın yağda kızartalım. Fırın patates ile servis edelim.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Çok leziz görünüyor. en kısasürede denemek istiyorum.
Yorum Gönder